Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Beogradska foto berza 09.10.2017.

8 Oktobar, 2017 @ 12:00 - 17:00

Beogradska foto berza

Beogradska foto berza će se održati u nedelju, 08.10.2017. godine na Dorćol Platz-u od 12-17h. U nedelju posetioce očekuje još jedno interesantno foto druženje jer pored kupovine i razmene foto opreme razmenjuju se i iskustva.

Ovog oktobra Beogradska foto berza slavi 20 godina postojanja. U oktobru davne 1997. Godine održana je prva Beogradska foto berza i naš grad je tada bio najjužnija prestonica Evrope sa takvom manifestacijom. Prvih godina zbivanja su se dešavala u Studentskom kulturnom centru pa nastavljena u hotelu Slavija, Staklencu i Mikser hausu i sad će prvi put biti održana u Dorćol platz-u. U ovih dvadeset godina bila su tri organizatora Beogradske foto berze, od osnivača Milana Radulovića preko Zorana Dimića i poslednjih desetak godina Milan Cvetković.

Na berzi posetioci će moći da kupe, prodaju ili razmene foto aparate, foto pribor i opremu. Foto berza nudi i besplatnu stručnu procenu foto aparata i opreme. Danas u eri digitalne fotografije najveća je potražnja za starim objektivima “od pravog stakla” koji daju poseban ugođaj na fotografijama i većina mladih fotografa i video snimatelja upravo na foto berzi nađe svoje prve objektive iz vremena klasične fotografije koje pomoću adaptera stavljaju na digitalne foto aparate i kamere

Details

Date:
8 Oktobar, 2017
Time:
12:00 - 17:00