Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Darko Nikolić – izložba fotografija “My America” – 28.09.2017.

28 Septembar, 2017 @ 20:00 - 23:00

Darko Nikolić My America

Darko Nikolić, poznati filmski reditelj i fotograf srednje generacije,  će imati otvaranje izložbe fotografija pod nazivom „My America“ u četvrtak, 28.09. 2017. u Dorćol Platz-u u 20h . Izložba je nastala tokom Darkovog boravka u Americi i predstavlja seriju ličnih, emocionalnih ali sa druge strane i univerzalnih impresija uhvaćenih okom Darkove kamere. Darko slika život u Americi, njegovu lepotu i stvarnost.

Izložbom „Moja Amerika“ Darko Nikolić želi da ukaže na kulturne i socijalne sličnosti ali i da mapira različitosti između dva savremena, urbana društva, američkog i srpskog.
Ova izložba predstavlja nameru umetnika i lokalne kulturne produkcije da približi i promoviše život i kulturu američkog društva danas, ističući urbane vrednosti i savremene tendencije. Izložba se obraća ne samo mladima već i široj kulturnoj publici sa ciljem približavanja novih vrednosti lokalnoj kulturnoj sceni kao i implementiranja aktivnosti baziranih na multikulturalizmu.
Izložba je podržana od strane Ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu – U.S. Embassy Belgrade.

Darko Nikolić o izložbi: „Tokom 2016. sam po prvi put imao priliku da odem “preko bare” i posetim Ameriku. Obišao sam Kaliforniju, Arizonu, Nevadu i “zakačio” Jutu. Fascinirala su me nepregledna prostranstva, priroda,  planine, putevi, pustinje, okean, automobili… Ipak, kao i svaku drugu zemlju, posmatrao sam je najviše kroz ljude i njihovu srdačnost, neposrednost, empatiju…”

O autoru:
Darko Nikolić je rođen 1972. u Beogradu. Završio srednju školu “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu a potom Akademiju umetnosti, odsek za filmsku režiju, u Beogradu.
Darko je režirao veliki broj muzičkih video klipova poznatih, rok i alternativnih bendova i muzičara, različite TV formate, reklame i umetničke forme. Sarađuje sa vodećim advertajzing agencijama, TV i radio stanicama u zemlji i regionu, kao autor i reditelj.
Fotografijom se intenzivno bavi od 2005. Redovno izlaže u umetničkim galerijama i kulturnim centrima.

Više informacija o izložbi, kao neke od fotografija možete pogledati na Facebook event-u: https://www.facebook.com/events/348945305557463/

Details

Date:
28 Septembar, 2017
Time:
20:00 - 23:00