Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hand Made Festival Vol5

19 Juni, 2017 @ 08:00 - 17:00

Hand Made Festival Vol 5

Hand Made festival je namenjen svim kreativcima, kao i onima koji uživaju u tuđoj kreativnosti. Pre letnje pauze i vreline, pozivamo vas na peti Hand Made Festival, u nedelju, 25. juna, od 12 do 20h!

Hand Made Festival je prilika da kupite nešto autentično sebi, ili nekoj dragoj osobi, kao i da se upoznate sa hand made trendovima u gradu.

Otvaramo vrata svog prostora za sve one male proizvođače običnih i neobičnih predmeta kojima je jedna stvar zajednička – napravljene su ručno!

Nastavljamo i seriju kreativnih radionica! Kao i do sada, podsetićemo ljude koliko toga mogu da naprave sopstvenim rukama! Ovog puta posetioci mogu da se oprobaju u izradi nakita, oživljavanju stare garderobe oslikavanjem, kao i slikanju na staklu, a roditelji mogu da dovedu svoje najmlađe da prave kućice iz mašte sa Credo Casa Toys tablicama. Obavezno je prijavljivanje na adresu: handmadedorcolplatz@gmail.com. Sve radionice su besplatne.

Raspored radionica:

13-14h Credo Casa Toys radionica: kreiranje kućica iz mašte, Tangrama i još po nešto

Na Credo Casa drvenim kućicama deca mogu kredama da iscrtavaju i prave svoje kućice iz mašte. Napravljena od najfinijeg drveta, detetu nudi izvorni kontakt sa prirodom, a mogućnost da dete samo iscrta svoju kuću, daje mu samopouzdanje i želju da stvara. Na radionici će se deca upoznati sa drevnom igrom, Tangram, tradicionalnom kineskom slagalicom koja se sastoji od sedam geometrijskih oblika. Mogućnosti slaganja su neograničene. Kreativnim i stvaralačkim mišljenjem i logičkim zaključivanjem razvijaće mentalne sposobnosti i radovati se svakom uspešno složenom obliku. Na radionici će se upoznati i sa Credo Casa dašcicama–kockicama uz pomoć kojih moći da prave svoje objekte iz mašte. Radionice su namenjene deci, ali i svima koji žele da se oprobaju u maštovitom i kreativnom istraživanju. Broj polaznika do 15.

16-17h Radionica slikanja na staklu, Urbis Floriana

Postupak slikanja na staklu, kako se vrši slikanje na staklu akrilnim bojama, saveti i trikovi za slikanje na staklu i kako da svakom staklenom predmetu unesemo novi život.

17-18h Radionica izrade nakita, Bejzikdizajn

Pravićemo nakit od cd-ova i bojićemo ga akrilnim bojama. Učesnici nose sa sobom ono što su napravili. Ono što zainteresovani mogu da očekuju je super kul unikatan komad nakita, kao i nova tehnika recikliranja materijala koju će moći kasnije i sami da primenjuju i prave razne aksesoare.

18-19h Radionica ReBejzi ReDizajn, Bejzikdizajn

Oživljavamo stare stvari. Ručno oslikavamo i bojimo vaše omiljene stare komade i produžavamo njihov životni vek. Za učešće u radionici potrebno je da ponesete neki svoj odevni komad na kom ćemo zajedno raditi, najbolje bi bilo da to bude teksas ili stare majice, ali i ostali komadi dolaze u obzir i naravno maštu i kreativnost! Dodjite da stvaramo neke lude stvari!

Cilj Dorćol Platz-a je da postane prepoznatljivo mesto gde ljudi mogu da uče, steknu nova znanja i veštine.

Očekujemo vas!

Više na informacija će se ažurirati na Facebook eventu: https://www.facebook.com/events/641553822706540/

Details

Date:
19 Juni, 2017
Time:
08:00 - 17:00