Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hip-Hop and Reggae Music Vol 2

24 Novembar, 2017 @ 22:00 - 25 Novembar, 2017 @ 02:00

Hip-hop and reggae music

Hip-Hop and Reggae Music Vol 2 je druga po redu žurka pod ovim nazivom koja će se održati na Dorćol Platz-u.

Prošle godine u septembru na Hip-Hop and Reggae Music gost večeri bio je UNKNOWN MIZERY BWC iz Toronta (Kanada). Ove godine kao gosti nastupaju mladi talentovani MC MAD REV i MR ZUDO (Da Shogunz) iz Amsterdama (Holandija). Muziku će puštati CROSSROAD25 i DJ CHAVOLOCO koji su zaduženi za rap i hip-hop zvuk, i ITAL VISION koji je zadužen za rege zvuk.

Cena ulaznice: 200 rsd

Ulažnice se kupuju na ulazu, Dorćol Platz, Dobračina 59b.

——————————————————————————–
MC Mad-Rev Revellinho Hamel (MC Mad Rev) – rođen je 1991 godine u Amsterdamu.Reper poreklom iz Surinama koji repuje na engleskom jeziku. Kada je MC Mad Rev imao samo 4 godine, zaljubio se u muziku, a posebno u hip-hop.
Počeo je da snima svoje prve demo snimke kad je imao 17 godina i poznat je po njegovim funky-uptempo stilom, višeslojnim tekstovima i snažnim porukama o korumpiranim policajcima, predrasudama, jedinstvu i rasizmu u svetu. U pesmama kao sto je “No More” priča o svom životu i odrastanju u Amsterdamu koristeći boom bap i g-funk ritmove sa jakim bas bubnjem i dobošem i funky-jazz semplovima.
MC Mad Rev predstavlja hip-hop kulturu na svoj način i trenutno radi na EP-u sa producentima “DJ Truffel the Phunky Phaqir” i “DJ Zudo” iz “Da Shogunz” ekipe. Muziku MC Mad Rev možete naći na Youtube-u i Soundcloud-u.


———————————————————————————
Mr Zudo (Da Shogunz) – holandski hip hop izvođač i producent iz Amsterdama. On pravi ritmove sa prepoznatljivim zvukom sastavljenim od prašnjavih i slojevitih lupova sa retkim perkusijama i jedinstvenim gruvom 60-tih i 70-tih.
Njegova muzika zvuči kao prava škola hip-hopa i pravljena je od starih vinila i MPC2000XL


———————————————————————————
Nenad Jeftić (Shonsi Ras) – Crossroad25 – producent, dj i mc iz Beograda (Srbija). Muzika koju stvara odiše kombinacijom različitih muzičkih stilova, a najzastupljeniji su trip-hop i rep.
Produkcijom se bavi još od ranog detinjstva (1998) kada ujedno i snima svoje prve tekstove sa grupom iz kraja po imenu “Ekipa sa raskršća”. Posle 2004 postaje deo je tročlanog bendu pod istim nazivom. Pored njega bend su sacinjavali Dejan Micov (vokal) i Damnjan ćirilovic (gitara). Zajedno sviraju do 2007, a posle toga nastavlja sam i sarađuje sa poznatim i manje poznatim izvođačima.
Tih godina na albumima članova grupe “Beogradski sindikat” (Škabo – Remek delo i Šef Sale – Prvi udar) izlaze i 3 njegova bita.
Albumi koje je producirao u svom studiju pod imenom “Children of the corner” na Dorćolu od 2007 do 2016 su:
-“Crossroad25-Heavenly Sounds Vol1 and Vol2”,
-“Crossroad25 in Amsterdam”,
-“Crossroad25 Ft.Jahykah-Still alive”,
-“Crossroad25 Ft.Unknown Mizery and KDB-Space Gorillaz”,
-“Crossroad25 Ft.Unknown Mizery-Never born, Never died”.
Prvo iskustvo sa živim nastupom stiče tokom srednje škole nastupajući po hip-hop i breakdance žurkama kao mc.
Prvi duži nastup kao producent i mc je imao 2009 na “My Exit” stage-u na “Exit” festivalu pod imenom “CrossRoad25 4 Life”, kao i dj set na internet radiju “Hip Hop G Radio”.
2011 odlazi u Amsterdam da promoviše svoju muziku i tamo upoznaje mnoge muzičare iz Holandije i celog sveta kao što su “KDB” i “Unknown Mizery BWC”. Sa njima ostvaruje saradnju preko pesme “Separate the saint” sa albuma “Noitulover-the Revolution is Backwards”. Kasnije u Beogradu prave još dva albuma “Space Gorillaz” i “Never born Never die”.2013 u Amsterdamu upoznaje rege umetnika iz Etiopije “Jahykah” i sa njim stvara rege-rep album “Still Alive”.
Na albumu gostuje “Jah Lyde” (Amsterdam) poreklom iz Surinama i istaknuti rege muzičar iz Beograda Hornsman Coyote.
Tokom svih ovih godina u od nastupa izdvajamo:
-KST, Beograd 2000,
-Underground Club, Beograd 2001,
-Barutana, Beograd 2002,
-SKC mali klub, Beograd 2005,
-Ada Ciganlija, Beograd 2005,
-Kulturni centar, Pančevo 2005,
-Exit Festival, Novi Sad, 12. jul 2009,
-GreenHouse Effect, Amsterdam, 11. avgust 2012,
-Svi kao jedan Festival, Beograd, 28. jun 2014,
-Mikser House, Beograd, 3. oktobar 2014,
-KC Grad, Beograd, 4. oktobar 2014,
-Dub Champions Festival, Amsterdam,14. februar 2015,
-De Rauwe School, Amsterdam, 5. september 2015,
-Revolution festival, Rumunija, Temišvar, 3. jun 2016,
-Ring the Alarm festival, Beograd, 2. jul 2016,
-Dorćol Platz, Beograd, 2. september 2016,
-Leila, Beograd, 2014, 2016,
-Ill Street, Hill Street Blues, Amsterdam 2017,
-Live on the low, Winston Kingdom, Amsterdam 2017.
https://www.youtube.com/user/DrumproRecords
———————————————————————————
DJ Chavo Loco (Beograd) – pušta muziku od 1998 godine u klubovima kao što su Dolar, Joker, Šećer, 20/44. Prate ga brojne saradnje sa raznim muzičarima iz zemlje i regiona. Član je Dubrovačkog Hip Hop benda Otpisani Klan i nekadašnjeg DJ tima BaadAsss Grooves.


————————————————————————————
Ital Vision – od prvog nastupa sredinom 2004. godine u Crnoj Gori Ital Vision polako ali sigurno gradi svoj status, kako na domaćoj, tako i na regionalnoj rege sceni. Pored Srbije i Crne Gore, do sada je nastupao i u Albaniji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bugarskoj, BiH, Rumuniji, Malti. U periodu od 2005. do 2012. godine bili su jedni od rezidenta “Trenchtown” festivala u Subotici.
Iza sebe imaju i brojne zapažene setove na festivalima kao što su “Exit”, “Lost & Found”, “Etnofest”, “Ring the alarm” (Srbija), “Revolution fest” (Rumunija), “South Vibes” (Albanija) ali i brojnim klubovima širom Balkanskog regiona.
Nastupi se baziraju na energičnoj selekciji dub, roots reggae, dancehall i lovers rock zvuka, ponekad i uz prateći freestyle u duhu jamajčanske sound system kulture.
Do sada su rame uz rame, uz Ital Vision nastupali brojni regionalni, ali i svetski rege izvođači među kojima su Heartical (Paris), Errol Bellot, Lioness Fonts, Dandelion, Afrikan Simba, King Original sound system (UK), Professor Skank (Greece), Samity, Zafayah, Jahmmi Youth, NRG_D, Roots Rocket, Friddim steppaz (Bulgaria), Rea Farout, Radikal Dub Kolektiv, Munchies sound system (Croatia), ViVi, Mr Rez (Albanija), Wadada sound system, Gaggie selecta, Hornsman Coyote, Jahmessenjah, Bush Mad squad (Srbija), Natty Ned, Bud M, One Lion, Mistah Boogie, Dubwizard (Rumunija), Jr Brown (Maðarska), Tripplestar (Jamajka), DJ Flying pepper (Gambija), Jaymed (Gana), Zguubi Dan, Reggaeneracija (Crna Gora) Johshanty (Dom. Republika) i mnogi drugi.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1507583852651159/

Details

Start:
24 Novembar, 2017 @ 22:00
End:
25 Novembar, 2017 @ 02:00