Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pozorišna predstava Prometejev put

23 Maj, 2017 @ 21:00 - 24 Maj, 2017 @ 22:20

Prometejev put

PROMETEJEV PUT je ambijentalna prozorišna predstava rađena po tekstu slavnog pisca Dejana Dukovskog. Dukovski je pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji poznat kao autor komada “Bure baruta”, “Mamu mu… ko je prvi počeo…“

Predstavu PROMETEJEV PUT režira Milan Nešković, a glavne uloge igraju: Slobodan Beštić, Cvijeta Mesić, Tamara Krcunović, Vanja Ejdus, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Aleksandar Srećković i Vaja Dujović.
Dramaturg: Nataša Drakulić
Scenograf: Nenad Paranosić
Kostimograf: Ivana Kesić
Muzika: Marija Jocić
Za ovčicu zaslužan: Marko Somborac
Produkcija: Dorćol Platz
Mesto izvođenja: Dorćol Platz, Dobračina 59b
Datumi izvođenja: 23. i 24.05.2017.
Početak izvođenja: 21h

Glumci će voditi publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor Dorćol Platz-a.
U zavisnosti od vremenskih prilika predstava se pomera za datum kada vremenski uslovi dozvoljavaju. Datumi ponovljenih igranja biće objavljeni na sajtu www.dorcolplatz.rs i na Facebook stranici Dorćol Platz-a.

PISAC O KOMADU: “Junak drame je čovek koji u jednom trenutku krene sam protiv sistema da ispravlja nepravdu, da menja stvari nabolje. To je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda. Jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu koji umesto da razmišlja – deluje… I taj junak suočen sa problemima postaje na neki način heroj, ali heroj čije su ruke krvave i koji je i sam postao deo zla protiv kojeg se bori. Običan čovek doveden do elementarne opstrukcije zdravog razuma. Ili nepostojeći duh sa sekirom koji kao vihor revolucije kidiše na glavu režima.”

REDITELJ O PREDSTAVI: “…U njoj čak ima i aluzija na antičkog Prometeja koji donosi vatru ljudima pa zato završava okovan, osuđen od bogova da mu večno gavran kljuca jetru. I to zna svaki čovek koji se uhvati u koštac sa sistemom pa zato to ni ne radi, zato što će neko da ga osudi na okove i gavrana – i to možda u najboljem mogućem epilogu te situacije… Glavni lik je šekspirolog, ima familiju, sistem mu oduzima kuću i on, želeći da ih spreči, postaje ubica. Ja od njega pravim savremenog teroristu. Kad se kaže “terorista” to znači zločin nad nevinima. Junak naše predstave će poštedeti nevine, a uradiće ono što niko od nas ne sme, neće i ne ume.” (Vreme, 15.09.2016.)

Cena karte: 1.000,00 rsd
Karte možete kupiti na Dorćol Platz-u. Rezervacije u inbox ili na office@dorcolplatz.rs
Više na FB eventu: https://www.facebook.com/events/122893254933133/

Details

Start:
23 Maj, 2017 @ 21:00
End:
24 Maj, 2017 @ 22:20