Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Predstava DOGVIL, petak 09.06. 20h

9 Juni, 2017 @ 20:00 - 21:30

Dogvil

Predstava Dogvil je pozorištna adaptacija scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira.

Kao što glasi jedna od replika: “Ako postoji mesto na svetu u kome vredi živeti, onda je to naš grad, onda je to – Dogvil.” Zato ako niste posetili grad Dogvil, SLOBODNO dođite u petak 09.06. u 20h na Dorćol Platz, Dobračina 59b!

Autore predstave je najviše zanimala specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici. Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo deo normalnog sveta? Postoji li, uopšte, taj „veliki svet“, ili se i on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil?
Gde su međe između empatije, razumevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvedbe, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta, pozorišne predstave i filma.

Režija: Kokan Mladenović
Uloge: Branislav Trifunović, Milica Majstorović i Milica Janevski.
Muziku za “Dogvil” kompozitora Marka Grubića izvodi uživo bend “Vrooom” u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni, flauta, gitara, klavijature) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).
Tekstovi songova: Kokan Mladenović

Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara i glumci, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno filmskim scenama na velikom platnu, koje dominira scenografijom.

Do sada je predstava Dogvil odigrana 61 put. Gostovala je na čitavoj teritoriji Jugoslavije. Dobila je 5 nagrada (na festivalima “Novi tvrdjava teatar” i “Gest”)
.
U pretprodaji je cena ulaznice 800 dinara.
Na dan predstave cena ulaznice je 1.000 dinara.

Ulaznice se mogu kupiti u Dorćol Platz-u.

O predstavi: https://www.facebook.com/DogvilPredstava/

Lars Von Trier biografija: http://www.imdb.com/name/nm0001885/

Details

Date:
9 Juni, 2017
Time:
20:00 - 21:30