Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pozorišna predstava Prometejev put – 23. jul 2017

23 Juli, 2017 @ 21:30 - 22:50

Prometejev put

Prometejev put je ambijentalna pozorišna predstava rađena po tekstu slavnog pisca Dejana Dukovskog. Dukovski je pozorišnoj i filmskoj publici u Srbiji poznat kao autor komada “Bure baruta”, “Mamu mu… ko je prvi počeo…“
Predstavu režira Milan Nešković, a glavne uloge igraju: Slobodan Beštić, Cvijeta Mesić, Tamara Krcunović, Vanja Ejdus, Milan Čučilović, Vladimir Aleksić, Aleksandar Srećkovic i Vaja Dujović.
Dramaturg: Nataša Drakulić
Scenograf: Nenad Paranosić
Kostimograf: Ivana Kesić
Muzika: Marija Jocić
Za ovčicu zaslužan: Marko Somborac
Produkcija: Dorćol Platz
Mesto izvođenja: Dorćol Platz, Dobračina 59b
Datumi izvođenja: 23.07.2017.
Početak izvođenja: 21.30h

Glumci će voditi publiku iz scene u scenu kroz ceo otvoreni i zatvoreni prostor Dorćol Platz-a.

O KOMADU: “Junak drame je čovek koji u jednom trenutku krene sam protiv sistema da ispravlja nepravdu, da menja stvari nabolje. To je savremena priča koja je prepoznatljiva svuda. Jedna utopijska melodrama o mogućem Hamletu koji umesto da razmišlja – deluje… I taj junak suočen sa problemima postaje na neki način heroj, ali heroj čije su ruke krvave i koji je i sam postao deo zla protiv kojeg se bori. Običan čovek doveden do elementarne opstrukcije zdravog razuma. Ili nepostojeći duh sa sekirom koji kao vihor revolucije kidiše na glavu režima.”

Cena karte: 1.000,00 rsd
Karte za Prometejev put možete kupiti na Dorćol Platz-u. Rezervacije u inbox ili na office@dorcolplatz.rs
U zavisnosti od vremenskih prilika predstava se pomera za datum kada vremenski uslovi dozvoljavaju. Datumi ponovljenih igranja biće objavljeni na sajtu www.dorcolplatz.rs i na Facebook stranici DorćolPlatz-a.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1643655292321138/

Details

Date:
23 Juli, 2017
Time:
21:30 - 22:50