Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Šta bi rekao Nušić | Nušićijada

17 Avgusta @ 18:00 - 23:30

Nušićijada

Šta bi rekao Nušić | Nušićijada

U subotu, 18. avgusta 2018, u Beogradu organizujemo jedno sasvim posebno, intimnije, novo a poznato izdanje Nušićijade. Na Dorćol Platzu, umetničkom kutku čija su vrata otvorena čak i za sumnjiva lica, naći će se i dobro poznata lica i sva ključna mesta našeg festivala – i scena, i ulica i kafana.

Pošto istinskim Nušićevcima nikako ne priliči da odustanu od vizije sa kojom su Nušićijadu stvarali od 2010. godine i prihvate progon iz svog doma kao progon iz života, mi nastavljamo gde smo stali, iako počinjemo iz početka.

Organizujemo Nušićijadu! Istinsku, vedru, autentičnu.

Sa nama će biti Petar Božović, Petar Arbutina, Zoran Kesić, Draža Petrović, Darko Mitrović, Sergej Trifunović, ekipa redakcije Njuz.net, Minja Bogavac, Nebojša Milovanović, Marčelo, Wonder String kvartet, Dragoljub Đuričić, glumci Reflektor teatra koji će igrati predstavu „Smrt fašizmu: o Ribarima i Slobodi“, tim organizacije Novi optimizam predvođen Predragom Koraksićem Koraksom i Dušanom Petričićem sa svojom izložbom „Karikature od naših života“ i mnogi veliki ljudi koji nam se pridružuju.

Od prvog dana Nušićijada je bila mesto susreta, prepoznavanja, spajanja. Zbog toga je Nušićijada festival koji je još od prvog dana zavolela cela zemlja, a onda i region, pa čak i Evropa. I zato će prave Nušićijade biti u različitim verzijama i na različitim mestima, dok konačno ponovo ne stigne kući.

To što smo prognani ne znači da smo izgubljeni i pobeđeni. Verujemo u smeh kao lek, u slobodu kao preduslov dostojanstva, u radost stvaranja.

U slavu Nušiću, umetnosti, prijateljstvu, pridružite nam se. Dobrodošli!
UG KudeS

***ULAZ BESPLATAN***

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2354793774545924/

Details

Date:
17 Avgusta
Time:
18:00 - 23:30