Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bašta Bazar, 28. i 29.05. od 10-19h, Dorćol Platz

28 Aprila @ 10:00 - 29 Aprila @ 19:00

Bašta Bazar

Bašta Bazar u Dorćol Platzu će 28 i 29. aprila od 10-19h biti privremena gradska bašta u kojoj možete pronaći puno novih ali i onih starih, proverenih ideja za svoj prostor ili se jednostavno opustiti i dopustiti sebi da se zarazite optimizmom proleća. Došlo je vreme da sve napokon ozeleni, zimske boje nestaju sa lica grada a proleće nam daje novu šansu da pretvorimo svoje balkone, unutrašnja dvorišta i bašte u mesta uživanja i susreta.

Bašta Bazar dolazi da obogati proleće u gradu! Pronađite biljke za svoj prostor, baštu ili dvorište uz degustaciju proizvoda od prirodnih sastojaka. Poklonite dragoj osobi ili sebi orginalne rukotvorine od prirodnih materijala i podržite tako male proizvođače. Očekujte besplatne radionice za najmlađe posetioce a posebna poslastica će biti matine igranka u subotu 28. aprila uz zvuke swinga i rokenrola kao dodatni poziv na uživanje i opuštanje.

Organizatori planiraju da Bašta Bazar pretvore u redovnu manifestaciju koja će na jednom mestu dati mogućnost afirmacije svima koji svoju inspiraciju traže u prirodi a nemaju prliku da dođu do publike kroz standarne načine promocije. Smatramo da kultura i kvalitet življenja u gradu danas podrazumevaju što više zelenila i prirode umesto betona.

Ovo je takođe idelana prilika da podržite koncept gradskih bašti dajući primer sadnjom neke biljke ili drveta u svojoj okolini ili komšiluku. Povežemo sa prirodom koja je nepravedno proterana iz grada, unosimo optimizam u svakodnevicu i probudimo kreativnost svih generacija

Organizatori: Zdravac – Centar za gradske bašte i agrokulturu i Beogradski Festival Cveća u saradnji sa Dorćol Platz.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/351273598726349/

Details

Start:
28 Aprila @ 10:00
End:
29 Aprila @ 19:00