Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Organska pijaca ponedeljkom / Dorćol Platz

4 Marta @ 15:00 - 21:00

Organska pijaca

Svakog ponedeljka, počevši od 4. marta, beograđane na Dorćol Platzu od 15 do 21h očekuje Organska pijaca!

Organska pijaca je pokrenuta sa idejom da na jednostavan i pristupačan način sugrađanima omogući dolazak do neophodnih informacija i zdravih proizvoda na jednom mestu, po rečima organizatorka, Nevene Veselinović.

Organska pijaca je mesto gde ćete pored voća i povrća, naći i gotove, upakovane organske proizvode.
Organske kafe, medovi, napici, šampinjoni i bukovače, tartufi, čokolade, organska vina, biljni sirevi, ćevapi od klica žitarica – čuveni vegapčići, klice i mikrobilje, zatim domaće testenine, organske kokice, ručno pravljenje kore od heljde i spelte, kolači, organske zamene za šećer i dodaci ishrani, zatim organska kozmetika za telo i higijenu kuće, kao i najkvalitetnija organska terapeutska etarska ulja.

U ovom jedinstvenom ambijentu posetioci će imati priliku da degustiraju i pazare najkvalitetnije proizvode po najpristupačnijim cenama, ali i da prisustvuju besplatnim stručnim i praktičnim radionicama i predavanjima.

Organska pijaca – program za ponedeljak, 04. marta:

16:30h Čas terapeutske joge by Snežana Radojčić i Tijana Stojšin

Svakog ponedeljka u 16:30h, a u okviru Organske pijace, za posetioce smo obezbedili besplatne časove joge. Časove će držati dugogodišnji joga instruktor tarapeutske joge Snežana Radojčić @anaradoyoga i Tijana Stojšin @tijanayoga. Ovakva joga je odlična za korigovanje držanja tela, ispravljanje kičme, otvaranja ramena i kukova i još mnogih drugih benefita, kako za telo tako i za um i duh. Časovi ce trajati 45min i sva oprema je obezbeđena. VIdimo se na opuštanju! Sve prijave poslati na e-mail yogatijana@gmail.com
Ulaz je besplatan.

18h Proizvedi bukovače u svom domu!

Prisutvujte jedinstvenoj radionici proizvodnje organskih bukovača u kućnim uslovima i naučite da na svom kuhinjskom stolu vrlo jednostavno zasejete svoju porciju bukovača i to koristeći naizgled beskorisni materijal – soc od kafe. Radionicu priprema i vodi renomirani biolog, predavač i gost mnogobrojnih svetskih organizacija i institucija na temu cirkularne ekonomije, član Zero Emissions Reasearch and Initiatives osnovan pod pokroviteljstvom UN, Ivanka Milenković koja je i tvorac sprskog organskog proizvoda EkoFungi.
Prijave na e-mail: rezervacije@dorcolplatz.rs

20h Savetovanje sa nutricionistom

Konsultacije vodi Dr Nina Bulajić, doktor nauka iz oblasti medicinske mikrobiologije, terapeut makrobiotike i specijalni savetnik za ishranu.
Osim odgovora na lična pitanja iz oblasti ishrane i zdravlja, Dr Bulajić će vam preneti koje su to ključne razlike u odnosu na zdravlje organizma pri konzumaciji organske i tretirane hrane.
Prijave na e-mail: rezervacije@dorcolplatz.rs

Za izlagače:

Prijave za učešće na Organskoj pijaci poslati prijavu na e-mail adresu:  organska.pijaca@dorcolplatz.rs

Prijava treba da sadrži:
– ime i prezime izlagača
– broj telefona izlagača
– naziv brenda
– link ka FB stranici (ukoliko postoji)
– 4 reprezentativne obrađene fotografije proizvoda (do 500 kb po fotografiji). Naziv slike treba da sadrži ime brenda. Izbor i kvalitet poslatih fotografija značajno utiče na konačan izbor prijavljenih izlagača.
Nepotpune prijave nećemo uzeti u razmatranje.

Dorćol Platz obezbeđuje stolove prosečnih dimenzija 200x70cm. Cena kotizacije iznosi 2.500,00 din.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2274287455943480/

 

Details

Date:
4 Marta
Time:
15:00 - 21:00